maandag 5 oktober 2009

Het Mastbos Breda4 oktober _ WerelDierendag _ een mooie herfstdag om er op uit te trekken met Thobias & de kleinkinderen. We kiezen voor het Mastbos. Een van de mooiste bossen in de omgeving van Breda. Het bekendste ook.Thobias mag wel eens even verlost worden van zijn kleine indringertje Salomo. Hij geniet van zijn uitje.In het Mastbos is nog maar weinig te zien van herfstkleuren. Alles is nog practisch groen. Waarschijnlijk door de droogte en de mooie zomer is de herfst laat dit jaar met zijn intrede. Wel ruik je de herfst al . Paddenstoelen zijn nog schaars. De bramen al verdwenen. Het is druk in ons bos. Té druk naar mijn zin, maar het is dan ook zondag. Op zondag is er veel komst van mensen uit de omgeving van Rotterdam die graag de boslucht in hun longen opnemen.Meestal geef ik de voorkeur dan ook aan een doordeweekse dag om van het Mastbos te genieten. Met Jethro en zijn vriendinnetje Eva zoeken we natuurlijk de herfstvruchten voor de herfsttafel op school. Weinig kastagnes, veel eikeltjes en beukennootjes. Marit zit op haar duwfietsje en geniet zienderogen


* Het Mastbos
'De achtertuin van Breda' klinkt oneerbiedig voor een statig bos als het Mastbos.
Met een verleden van Nassause prinsen, maar ook van stropers, sprokkelaars en lichtekooien. Een bos dat zich vijfhonderd jaar na aanleg pas echt begint te ontwikkelen.
Oeroude grove dennen vol zangvogels.
Zomereiken waaronder het heerlijk wandelen is.
Lange lanen, vijvers en vennetjes.
Het Mastbos: een deftige dame in haar tweede jeugd.
_ Het Mastbos is het oudste productiebos van Nederland.

_ Het Mastbos grenst direct aan de zuidrand van Breda (Noord-Brabant).
Bosgebied met heide, grasland en open plekken met vijvers en vennetjes.
Naast een rijke cultuurhistorie heeft het bos ook een heel divers karakter.
Aan de grens met Breda is het nog een echt stadsbos.
Meer naar het zuiden is er de rust van de heide.


_Honden zjin welkom, mits aangelijnd.
In het deel van het Mastbos ten noorden van de Bouvignedreef in Breda mogen ze los lopen, maar alleen als ze onder appel zijnGeen opmerkingen:

Een reactie posten